En traditionell kubansk cocktail
Canchanchara är en traditionell kubansk cocktail som har sina rötter i 1800-talets Kuba. Den skapades av de kubanska soldaterna under det kubanska frihetskriget. Ursprungligen blandades den för att ge energi till soldaterna och består av honung, lime och rom. Idag är den en populär drink i Kuba, känd för sin enkla men smakfulla blandning av rom och honung.
- Category: Cocktails Old-Fashioned-style
- Method: Byggda drinkar
- Cuisine: Karibiska drinkar
Ingredients
Units
Scale
- 50 ml ljus rom (helst kubansk)
- 15 ml färsk limejuice
- 15 ml honungssirap
- Isbitar
- En limeklyfta för garnering
Instructions
- Fyll ett lågball-glas med isbitar.
- Tillsätt rom, limejuice och honungssirap.
- Rör om försiktigt för att blanda ingredienserna.
- Garnera med en limeklyfta.
Notes
- För bästa smak, använd en kvalitetsrom, helst från Kuba.
- Justera mängden honungssirap för att passa din smak om du föredrar en sötare eller mindre söt drink.
- För en mer autentisk smak, använd färskpressad limejuice.
Lämna ett svar