Vieux Carré

Print

En komplex och sofistikerad klassiker

Vieux carre

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vieux Carré är en klassisk cocktail som skapades av Walter Bergeron på 1930-talet i New Orleans, på Hotel Monteleone’s Carousel Bar. Namnet betyder ’Gamla torget’ och syftar på det franska kvarteret i New Orleans. Denna drink kombinerar rye whiskey, cognac, söt vermouth, Benedictine och bitters, vilket resulterar i en fyllig och aromatisk cocktail med en perfekt balans av kryddor och sötma.

  • Category: Cocktails Old-Fashioned-style
  • Method: Rörda cocktails
  • Cuisine: Amerikanska drinkar

Ingredients

Units Scale
  • 25 ml rye whiskey
  • 25 ml cognac
  • 25 ml söt vermouth
  • 5 ml Benedictine
  • 2 stänk Peychaud’s bitters
  • 2 stänk Angostura bitters
  • Isbitar
  • En citronskiva eller zest för garnering

Instructions

  1. Fyll ett rörglas med isbitar.
  2. Tillsätt rye whiskey, cognac, söt vermouth, Benedictine, Peychaud’s bitters och Angostura bitters.
  3. Rör försiktigt i cirka 30 sekunder.
  4. Sila drinken i ett kylt old-fashioned-glas med en stor isbit.
  5. Garnera med en citronzest.

Notes

  • Använd högkvalitativ rye whiskey och cognac för bästa resultat.
  • Justera mängden Benedictine för att anpassa sötman efter smak.
  • Servera väl kyld för att framhäva drinkens komplexa smaker.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star